Sluta vara ett psycho

Posted by: Liv

October 19th, 2011 >> Kärlek

Sov nästan ingenting. Vaknade tidigt och undrade om Hampus fortfarande levde. Inte för att jag trodde att något hade hänt men blotta tanken var nog för att jag skulle vakna till ordentligt. Som vanligt tog jag upp iPhonen och loggade in på Facebook. Där såg jag först ett meddelande från Danne. Han ville varna för att Hampus skulle fria till mig. Sen såg jag att Hampus hade postat på min wall att han ville gifta sig plus en massa sentimentalt prat.

Jag börjar bli allvarligt oroad över hans mentala hälsa. Jag menar, igår kväll ändrade han sin Facebook status till änkeman med motiveringen: “Du dödade vårt förhållande!” Idag skickade han en relationship request till mig igen för jag vet inte vilken gång i ordningen. Det här börjar likna en film eller såpa (typ Melrose Place) där killen blir knäppare och knäppare tills… Ja, jag törs knappt tänka på var detta ska sluta.

Jag gick upp men dagen var halvt förstörd och jag var stressad och mådde skit. Jag skrev ett meddelande på Facebook till hans bästa tjejkompis som är som en syster för honom. Hon kanske bryr sig, tänkte jag. För ingen annan verkar bry sig ett skit om honom och det är därför jag känner att jag inte bara kan lämna honom.

Här är vår korrespondens (nedkortad):

“Som du kanske har hört är det slut mellan mig och Hampus sedan en tid tillbaka. Sedan dess har han gjort allt för att försöka få mig att ändra mig och växlat mellan att böna och be och kalla mig fula saker. Han kan vara så taskig ibland men egentligen behöver han bara sällskap. Jag vet att det har skrämt bort vissa personer. Flera av hans vänner har börjat ignorera honom. Nyligen slutade han röka och har det jobbigt p.g.a. det.

Jag har inte vetat vem jag kunde vända mig till för jag vet inte vem som skulle bry sig om honom nog mycket. Det känns som om jag har provat allt. Jag har testat att inte ha någon kontakt alls med honom eftersom han verkar börja hoppas igen varje gång vi pratar. Å andra sidan är jag rädd att han ska göra något dumt. Han har hotat att ta sitt liv mer än en gång och jag börjar få svårt att räkna alla sömnlösa nätter då jag legat och oroat mig.

Han verkar inte ha någon att prata med och jag tänkte att du kanske är den enda som fortfarande bryr dig. Det verkar inte som om jag kan trösta honom eller hindra honom från att göra något destruktivt och allt jag gjort hittills har bara förvärrat allt. Jag vet att du har egna grejer att ta itu med just nu, men jag tror att han skulle må bra av att prata med någon.”

Hennes svar:

“Jag är jäääätteledsen att höra om allt det här du har gått igenom med Hampus. Jag har märkt att han inte varit sig själv på sistone. Jag hade tänkt träffa honom och snacka men det har varit mycket med jobbet. Jag hoppas jag kan hjälpa för jag bryr mig verkligen om honom och dig med.

Min åsikt är att när två människor gör slut är det bäst att ta en lång paus från varandra då man inte har någon kontakt alls, men ändå förstår jag att det också är svårt på grund av hur han uppfört sig. Klart man blir rädd. Sen är det ju tyvärr så att man inte kan kontrollera vad folk gör. Därför måste du ta hand om dig själv och göra det som är bäst för dig även om det sårar. Jag menar, han måste ju acceptera att ni inte är ihop längre och gå vidare i livet.

Jag hoppas att du kan få sova snart och må bättre! Jag vet att det är svårt, men håll ut!”

Det var det bästa jag kunde komma på så var det att kontakta henne. Nu får vi hoppas att hon ställer upp för honom.

Jag grät så jag fick snuva men hoppade in i duschen så jag i alla fall kunde känna mig lite fräsch. Jaha, nu vet alla mina kompisar på Facebook vilket freak till ex-pojkvän jag har.

This entry was posted on Wednesday, October 19th, 2011 at 6:08 pm and is filed under Kärlek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response to “Sluta vara ett psycho”

Strunta i Hampus och tänk på dig själv istället!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>