En sådan där kväll igen

Posted by: Liv

October 18th, 2011 >> Kärlek

Jag hade inte kunnat föreställa mig vad som väntade denna kväll. Hampus hade fått för sig att han skulle komma hit igen! Var han fick det ifrån vet jag inte, det är ju slut. Marie messade mig för länge sen på Facebook och varnade för att han hade pratat om det. Nu blev han nästan som hysterisk när jag sa att det inte gick. Han sa åt mig att om jag inte trodde det nånsin skulle lösa sig mellan oss så skulle jag säga det nu så att han åtminstone visste. Jag trodde jag redan hade gjort det klart hundra gånger.

Jag började må så där illa igen. Gick på toa och kom fram till att jaha, jag måste väl säga det om han ber om det, tyckte inte jag hade något annat val även om det var jättejättejobbigt. Så jag sa: “Härmed säger jag dig att jag inte tror att det någonsin kommer att funka mellan oss.” Jag trodde att jag gjorde honom en tjänst genom att säga så, att han ville ha det svart på vitt så han kunde gå vidare. Men nej, han blev förtvivlad. Arg också, tyckte jag var en hemsk och iskall människa. Att jag nog aldrig tagit vårt förhållande på allvar. Han tyckte jag var en fruktansvärd människa som inte ville ge honom en till chans och ses så vi kunde prata om det. Jag sa att vi bara skulle göra det värre om vi lurade oss själva att det fanns en chans. Han påstod att han skulle acceptera mitt beslut om jag bara gick med på att träffa honom men jag vill faktiskt inte utsätta oss för det.

Han började prata om att ta livet av sig igen, att det var enda sättet han skulle kunna vara med mig för alltid. Jag sa “sluta” och grät och grät. Sen började han gå över till att gnälla om att han var så kåt och behövde kärlek och närhet. Han hade runkat fem gånger igår, men han kunde inte tillfredsställa sig själv. “Menar du att jag ska behöva gå till en hora?” kom det sen. Alltså det var fan det dummaste jag har hört. Jag sa bara att man kan klara sig flera år utan sex, det är inget man måste ha. Men att han var fri att vara med andra om han ville. Shit vilka minuspoäng han kammade hem där!

Hela tiden tjatade han också om det jag just sagt att det aldrig skulle kunna funka. Han blev förstörd av det men jag försökte säga att det var inte annorlunda för mig, jag är också förstörd. Sen gick han över till att böna och be om att vi skulle gifta oss och att han ville “lägga sin sats inuti mig så att vi kunde få barn”. Han blev snäll och mjuk igen, försökte på alla sätt han förmådde. Till slut sa jag att jag mådde illa av allt gråtande och måste gå och lägga mig. Att jag älskade honom men att det bara inte funkade och att jag tyckte han skulle prata med någon som bryr sig om honom.

Jag kunde inte sova. Låg halvt vaken och drömde mardrömmar om hur hans mamma skulle ringa mig och säga att han tagit livet av sig. Det var så verkligt. Jag kunde verkligen höra tantens röst och den panik jag skulle känna. Kunde knappt andas när jag tänkte på det.

This entry was posted on Tuesday, October 18th, 2011 at 11:08 pm and is filed under Kärlek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses to “En sådan där kväll igen”

Hmmm en start på att lösa problemet är nog att inte säga att du älskar honom men att det inte funkar.
För enkelhetens skull, säga att du inte älskar honom, det kommer aldrig bli ni två igen…
Ingen kontakt är oxå en bra lösning. Säg att du mår dåligt när du pratar med honom och be honom inte höra av sig på säg 2 månader.

Hej, jag beklagar över det hela , måste vara jobbigt. Men jag är ändå väldigt stolt över dig som höll distansen och sa ifrån, sånt kan vara väldigt svårt. Dessutom, snälla lova mig att du inte får sådana skuldkänslor. Om han tar livet av sig (vilket jag inte hoppas) så är det inte ditt fel, du måste ju också få må bra i livet (du är ju trots allt ung), det är du som lever ditt liv inte han. Så vad han gör nu är upp till honom och inte dig. Du gjorde helt rätt i det du gjorde, tro mig

Jag måste ändå hindra honom när han säger att han ska komma hit. Sist köpte han en biljett trots att jag sagt att han inte fick komma! Han kommer aldrig att tro på att jag inte älskar honom, han tror på själsfränder osv. Det enda som kan hjälpa är om han träffar en ny. Dock kan jag tycka att man ska kunna stå på egna ben först innan man träffar någon, han verkar inte kunna det.
Bel, tack. Jag tror inte han tar livet av sig men problemet är att flera av hans vänner dött och begått självmord de senaste åren och det kan lätt bli en copycateffekt.

Oj, men då är det bra att du kontaktade hans tjejkompis, hoppas att hon möjligtvis kan få honom och inse att världen inte är över bara för att det är slut mellan er. Lite läskigt hur din situation liknar min med mitt ex, jag hoppas att det går framåt för dig

Bel: Tyvärr verkar det här inte vara ett alltför ovanligt scenario. En del människor blir förtvivlade och reagerar på det här sättet. Vad de inte förstår är att de sårar oss lika mycket. Att gå omkring och undra om personen ska ta droger eller begå självmord är ren tortyr.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>