Vill inte göra slut

Posted by: Liv

April 26th, 2011 >> Kärlek

Vi hade en mysig kväll tillsammans. Men det var något som tyngde mig och det märkte han. Till slut började vi att prata allvar. Han har varit stenad precis hela dagen och nu på kvällen var han helflummig, det var som att han var stupfull. Med dimmiga ögon sa han: “Vad är det för feeeel?” och “Jag är ju precis samma människa som alltid!” men jag var både sur och ledsen. “Kan du förstå att det känns som att någon konstant sitter och sticker mig med en skruvmejsel? Jag kan aldrig hitta en bekväm ställning. Det är inte skönt att ligga ner, det gör ont att sitta, att stå gör också ont, ingenting funkar,” gnällde han. Jag sa att jag vet och att jag är ledsen för det, men måste han ta så mycket? “Vill du inte att jag ska vara ärlig, är inte det bättre?” frågade jag. “Eller vill du hellre att jag gör slut med dig när jag kommer hem utan att säga något nu?” Sedan sa jag att jag inte trodde att han rökte bara på grund av smärtan, att jag trodde att han levde så här flummigt just för att han röker så mycket – han blir världsfrånvänd av det. Jag sa också att en eventuell operation måste vara prio ett nu. Inte vårt förhållande, hans hälsa är mycket viktigare. “Men om jag inte har dig så spelar det ingen roll hur det är med min kropp. Jag struntar i om den är åt helvete för jag kan inte leva utan dig!” Då sa jag att han inte fick säga så utan att han måste fokusera på behandling nu och att en eventuell resa hit eller dit måste styras av hur det blir med det. Jag sa också att jag lovade att hjälpa honom med allting som hade med operation att göra. Vi skulle diskutera beslutet tillsammans. Jag lyckades mirakulöst nog att inte gråta under det här samtalet vilket var bra för det är svårt att få gehör för sina åsikter om man sitter och grinar. Det slutade med att jag masserade honom länge, länge för att lindra smärtan. Han säger i alla fall att det hjälper och jag har sagt åt honom att jag gör det gärna flera gånger om dagen om så behövs.

Alla tycker jag slösar bort mitt liv med honom. Någon här på bloggen frågade mig om Hampus var en belastning eller tillgång för mig. Ja, det råder väl inga tvivel om vilken kategori han hamnar i? Jag har sagt allt, gjort allt, försökt allt. Han älskar mig men jag tror inte det är tillräckligt för att han ska vilja förändra sitt liv. Det är “take me or leave me” som gäller här, känns det som.

Ena sekunden känner jag att “men fan vad skönt att slippa denna börda!” medan jag i nästa tänker “neeeeej, jag vill inte, jag kan inte göra slut!” Att behöva såra honom känns fruktansvärt samtidigt som han verkligen vid det här laget borde förstå att han sitter löst. Men nej, det fattar han inte såklart, inte ens det hajar han.

This entry was posted on Tuesday, April 26th, 2011 at 4:51 pm and is filed under Kärlek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses to “Vill inte göra slut”

Det känns som det där var ett riktigt väl behövt och riktigt bra samtal. Tror även som du att det var bra att du inte grinade det gjorde nog det lättare på något sätt att ta emot det och verkligen ta det på allvar. Jag hoppas nu att han verkligen förstår vad du tycker och känner, och att han inte förlorar dig bara för att ni inte är tillsammans längre, utan att ni fortfarande kan vara vänner och betyda väldigt mycket för varandra.

Hoppas du förstår vad jag menar och så :)
Kramar Nisse

Jag önskar verkligen han skulle förstå. Men precis som Marie sa så har han en skev verklighetssyn.
Om du skulle prata med honom så skulle du förstå. Han är oerhört intuitiv, inte särskilt logisk och ibland fattar jag nada av hur han tänker.
Kramar tillbaka!

Men du tror inte att han gjorde det eller? Jag tycker att det vore jobbigt om man själv skulle ha det så. Hoppas det löser sig på ett bra sätt för er båda och att han vill chansa på operationen och så.
Kramar

Ja jag hoppas han kommer att bli bättre. Jag kommer alltid att bry mig om honom oavsett vad som händer.

Vad ska han operera då?
Då får han sluta med marijuanan om han ska operera sig.

Ryggen. Så det är lite läskigt, finns viss risk för förlamning.
Ja, sluta röka öht. Men vi får se vad läkarna säger.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>