Pengar åt svin

Posted by: Liv

March 13th, 2011 >> Kärlek

Idag blev jag sur på Hampus. Han ville inte dela med sig av sina blanka CD-skivor som jag behövde till en grej. Så plötsligt stod jag inför en situation där jag var tvungen att köpa 100 CD-skivor. Det ville jag inte göra eftersom jag ska betala en massa för honom när jag är här bl.a. när vi ska på fest, sen betalade jag hans knark häromdagen och vet inte om jag får tillbaka de pengarna plus en massa annat. Jag tyckte han kunde köpa skivorna eftersom jag bara behövde väldigt få och inte skulle kunna ta med dem tillbaka hem. Men han hade inte en spänn såklart. Det slutade med att jag köpte ett tiopack för 40 spänn och då kallade han mig “dum i huvudet”!

Vi vart sura på varandra och jag tänkte att: “Grrrr, det här kommer ju aldrig att sluta! Han kommer ju alltid att utnyttja att jag har pengar och inte han. Dessutom kommer han utnyttja det till att köpa dumma saker som gräs.” Det blir som en sådan där myra som man ser ibland som bär omkring på en polare.

Sen var vi tvungna att gå och köpa glidmedel. Hans mamma fick vänta i bilen till sin stora förtret. Hampus har berättat att hon var med honom en gång när han köpte kondomer innan han skulle hälsa på mig. Helsjukt. Hon hade sagt: “Men kan inte Liv köpa dem åt dig?” och då hade han sagt, kaxigt: “Nej, för nästan inga kondomer är lagom till mig.” Hon vägrade betala för dem, haha.

Men i alla fall, medan hon satt där körde en klantig tjej på hennes bil och gjorde ett märke. Hon vågade inte gå ut och säga till och var istället arg som ett bi när vi kom tillbaka och skrek och tjatade.

När vi kom tillbaka bad hem igen bad han om ursäkt men jag struntar i vilket.

På kvällen satt jag och brände skivor. Jag lyssnade på Magnus Ugglas “Pärlor för svin”, högt. Jag känner igen mig så i den texten och särskilt nu. “Du e för fin för så fula killar, varför ska du kasta pärlor åt svin?” Ja, hörrni, varför kastar jag pärlor för svin? Varför kastar jag bort mig själv på honom? Ser jag mig själv från ett utifrånperspektiv kan jag inte förstå det. Jag tycker att det är tragiskt.

This entry was posted on Sunday, March 13th, 2011 at 6:34 pm and is filed under Kärlek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses to “Pengar åt svin”

Ja det låter faktiskt ganska hemskt! Jag skulle nog åka hem tidigt därifrån… Eller så stannar du, för låter som om du stannar så kommer hemfärden bli mycket lättare..

Jag kan knappast åka hem eftersom det är för långt och dyrt. Visst har jag tänkt tanken men jag tror det är bättre att stanna så man känner att man verkligen gav det en chans.

Ja låter bra det! Man ska inte dra för tidigt. man ska dra när det är dags :)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>