P-ring och klamydiatest

Posted by: Liv

September 14th, 2010 >> Uncategorized

Jag ringde till SESAM-mottagningen så fort de öppnade. Jag ville nämligen ha en tid för rådgivning för preventivmedel när jag ändå gjorde testet. Det var tur jag ringde så tidigt, jag fick en tid klockan två, senare idag.

Jag fick träffa en snäll barnmorska. Det jag tycker är det jobbiga med p-piller är att man inte känner för att ha sex längre. Men då tyckte barnmorskan att jag kunde testa en p-ring för många har sagt att biverkningarna är svagare och särskilt då de som berör lusten. Den avger lite mindre hormon eftersom den sitter lokalt (fattade jag det som). “Okej, vi testar något nytt!” tyckte jag så hon skrev ut tre stycken. Man sätter in den själv en gång i månaden. Partnern kan känna av den lite men då kan man bara ta ut den så länge. Jag blev undersökt också och det gick snabbt. Sen gjorde jag urinprovet för klamydia, man får svar om en vecka.

Happ så det var ju lyckat. Nu ska jag tänka positiva tankar om p-ringen så hjälper det nog placebokänslan att man inte får så mycket biverkningar.

Jag pratade med Hampus på kvällen. Han frågade och frågade om p-ringen. Hur mycket som helst. Haha. Jag sa åt honom att inte oroa sig och att om det blir jobbigt på nåt sätt så väljer vi något annat. Han är mest orolig för att jag ska må dåligt. Han avskyr också tanken på att en av oss ska behöva ta hormoner, men vad fan, positiva tankar nu. Jag börjar ändå inte förrän jag vet att vi ses igen.

Nu sa han att han mådde bättre också och att han hade krisat för att han var så stressad. Jaha, vi får väl se. Då kanske det inte är lika bråttom nu, om han mår bättre. Bättre så, det är inte realistiskt att rusa iväg pga av en psykisk kris.

This entry was posted on Tuesday, September 14th, 2010 at 1:58 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>