Har jag klamydia?

Posted by: Liv

September 13th, 2010 >> Uncategorized

Jag var hos doktorn för urinvägsinfektion. Fick det lite halvt när Hampus var här och det gick inte riktigt över (“smekmånadssyndromet” som det brukar kallas). Hon sa även en annan grej som jag faktiskt blev riktigt skrämd av först senare. “Säker på att det inte är klamydia? Vill du komma in för ett test?” Först ba’: “Nää det kan det inte vara.” Men sen…

När jag kom hem var jag skitnervös över det doktorn sagt. Det fanns ju vid närmare eftertanke en risk, om än liten, att jag har klamydia! Symptomen är väldigt lika dem vid urinvägsinfektion. Vi hade ju oskyddat sex ett par gånger och det kan även smitta om man ligger och gnider sig mot varandra. Jag kan inte ha fått det första omgången vi var med varandra för då hade han testat sig redan. Men sen var han ju med den där jäkla Lisa. Det är tydligen 80% risk att man får det vid oskyddat sex. Hur som helst, jag vill gå och testa mig! Men det var svårt att hitta någonstans där man kunde få en tid snabbt. Jag blev ju orolig, jag ville inte vänta flera veckor. Till slut hittade jag eventuellt en SESAM-mottagning med drop-in så jag får väl gå dit då. Jag pratade med Hampus om det på kvällen. Han sa att det inte kändes som så stor risk men att om det var det så skulle han “skämmas massor och antagligen börja gråta”. Det är ju en allvarlig sjukdom så därför vill jag vara 100 även om risken är liten.

This entry was posted on Monday, September 13th, 2010 at 2:52 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>