Att göra slut

Posted by: Liv

May 31st, 2010 >> Kärlek

Nu tänkte jag berätta om hur det gick till när jag och mitt ex, Henke, gjorde slut. Detta hände alltså för ett par år sedan. Det kan bli som en liten följetång här på bloggen.

Något år innan hade jag sett jag en kille som liknade Henke gå med barnvagn. Då tänkte jag att jag önskade honom det – en riktig familj med barn. Han ville inte ha barn just då men jag är säker på att han kommer vilja ha det bara han träffar rätt tjej. Med mig skulle han aldrig velat ha barn och vice versa. Jag önskade att han skulle få träffa någon tjej som han älskade och som älskade honom och det var lite så jag kom fram till beslutet och insåg att vi inte kunde fortsätta tillsammans.

När jag väl hade bestämt mig för att göra slut drog jag mig något enormt för det, det var som ett sämre avsnitt av någon såpa. Precis när jag skulle till att säga det så hejdade jag mig. Så höll jag på i typ en vecka. Sen insåg jag att jag inte kunde vela längre för då skulle allting gå åt helvete. Jag grät och grät och kände mig hemsk men samtidigt visste jag att jag gjorde rätt.

Sen när Henke kom hem från en kompis en dag berättade jag. Vi satt bara och stirrade på varandra i typ en timme och bara grät, sa knappt ett ord. Det kändes konstigt att vara så ledsen och ändå inte ångra sig. Det kändes nästan som om någon har dött. Jag kommer ihåg att Hampus en gång sa om Lisa: ”Jag förstår inte hur vi kunde förlora det vi hade,” och jag tänkte bara att, ”äääh, sluta snacka om den där människan!” Men precis så kände jag då. Hur kunde vi förlora det här fantastiska som vi byggt upp tillsammans? Alla hundratals saker vi delat. Men jag antar att det är naturligt att det blir så och hoppas att vi båda kan finna det igen med någon annan. Det är som när en gammal människa dör, man vet att det måste ske och att det inte finns någon annan utväg. Man är glad om det kan gå så smärtfritt och positivt till som möjligt, samtidigt som det är omöjligt att inte vara ledsen.

This entry was posted on Monday, May 31st, 2010 at 5:31 pm and is filed under Kärlek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>