Katastrofkille

Posted by: Liv

May 1st, 2014 >> Killar

Jag har inte kunnat sluta tänka på Hampus, undrat om han var okej och så där. Självklart har jag snackat med Adrian om det och han var väldigt förstående. Vi tyckte båda att jag inte skulle svara själva Hampus utan i stället ta kontakt med hans nya flickvän (eller nyaste ex kanske hon är nu). 

Jag fick svar samma dag. Ganska snabbt insåg jag att min vision om att Hampus gått vidare och hade chans att bli lycklig inte var annat än en jäkla askungesaga. Jag hade hoppats att den här nya tjejen skulle kunna ta över paketet Hampus likt en stafettpinne så jag slapp. Men nejdå, så skulle det inte bli. 

Han hade gjort exakt samma sak med henne som med mig. Så här ser tydligen hans mönster ut för tjejer han träffar:

1. Han tror man är kvinnan i hans liv och friar. 
2. Han flyttar in hos en och blir en snyltgäst. 
3. Man gör slut med honom och han hotar att ta livet av sig. 

Historien upprepar sig. 

Hon berättade att Hampus hade flyttat in i hennes lägenhet, oinbjuden, och blivit ännu latare än innan. Hon hade sagt att han måste skaffa jobb och fixa sitt liv men icke sa Nicke. Dessutom hade han börjat bråka med hennes rumskompisar. Då sparkade hon ut honom. Då friade han till henne(!) och när hon sa nej började självmordshoten. Hon gissade att han är mentalt störd på nåt vis (hehe, det har väl ni läsare gissat för länge sen?). Hon mådde verkligen dåligt av det, ville inte såra honom eftersom han var en kompis. 

Men det viktigaste jag fick ut av denna konversation var att hoten om att ta livet av sig med största sannolikhet var tomma. Hon hade själv haft flera kompisar som begått självmord och de hade inte visat någonting utåt. Däremot de kompisar som öppet pratat om att ta livet av sig hade aldrig gjort slag i saken. 

Så nu kan jag känna mig lugnare. 

This entry was posted on Thursday, May 1st, 2014 at 3:06 pm and is filed under Killar. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response to “Katastrofkille”

Okej.
Han har nog en psykisk sjukdom, Hampus, det finns väl psyk vård i ditt älsklingsland också.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>