Arg som ett bi

Posted by: Liv

January 9th, 2014 >> Killar

Så var det alltså det här med äggfrysningen. Jag berättade för Hampus, som kontaktar mig då och då fortfarande. Kontaktar själv aldrig honom men jag är fortfarande orolig för att han ska göra något dumt. Vet inte varför jag berättade men jag tror att jag lite grann hoppades att det skulle skapa distans mellan oss så att han äntligen skulle acceptera att vi inte kan vara tillsammans, även om jag inte aktivt planerade det så. Resultatet blev att Hampus blev skitsur!

“Varför gör du det här? Vad finns det för anledning när ägg är någonting du har naturligt! Jag trodde verkligen att jag kunde övertyga dig om att jag skulle kunna bli en bra far till dina barn. Men du håller tydligen inte med. Detta bevisar att du har tagit avstånd från mig!”

Han var så himla upprörd. Slutligen klämde han till med: “Äggfrysning är något som rika hemmafruar gör!” Jag kunde inte låta bli att tänka: “Hmm, det känns som om det är just dit jag är på väg…”

Det blev värre. Hampus hittade en massa inlägg jag gjort på ett forum där jag för ett par år sedan berättat om vårt förhållande och försökt få hjälp och råd av andra medlemmar. Det var inte lätt att hitta dessa inlägg kan jag ju säga, utan det krävdes helt klart en massa dedikerad research samt ett bra översättningsverktyg. Men nu när han hade hittat det så låg ju korten plötsligt helt öppna på bordet. Han visste nu precis vad jag tyckte om honom och vår tid tillsammans.

“HUR I HELVETE KAN DU SKRIVA SÅDANA HÄR FRUKTANSVÄRDA SAKER OM MIG? OCH MIN FAMILJ! VILKEN SORTS ELAK MÄNNISKA GÖÖÖÖR NÅGOT SÅDANT?” Nej, Hampus var inte glad. Hans mörka, lite släpiga röst som kan bära så enormt mycket uttryck och känslor brände i mig. Och jag skämdes förstås. Men jag förklarade att det var ett rop på hjälp och att det var omöjligt att härleda posterna till honom som person, hans identitet var skyddad. “Jag förstår om du aldrig mer vill prata med mig nu. Det är helt okej. Jag ber om ursäkt och förstår att du är upprörd,” sa jag lugnt. Jag kände att jag faktiskt hoppades att detta skulle vara det definitiva slutet på våran “vänskap” eftersom han inte har kunnat behandla mig som en vän. Han har snarare varit ett bittert ex som på något sätt trott att vi fortfarande är tillsammans. Hans hot om att ta livet av sig har varit som en stor hållhake på mig och har varit den stora anledningen till att jag fortfarande har hållit kontakten.

Men nej, i stället började han krypa för mig! Ta tillbaka sin ilska. Be om förlåtelse och jämra sig över att det var hemskt att jag tänkt alla de där sakerna om honom. “Du, jag vill bara att du ska inse att jag KAN vara en bra man för dig! Jag vill ju gifta mig med dig. Snälla, gift dig med mig! Jag vill ha barn med dig, strunta i de där äggen. Jag kan åstadkomma vad jag än tar mig för, du måste förstå det. Du och jag, vi kan det. Vi kan få mirakel att hända. Du tycker att jag är värdelös men du har inte sett vem jag har blivit på sistone. Jag har förändrats så mycket, men du vill ju inte se det!”

Jag vet ju att han har förändrats. Men bara för att man slutar missbruka och säger upp bekantskapen med destruktiva vänner så betyder inte det att man har nått målet. Hans attityd till livet är fortfarande knäpp.
“Häromdagen fick jag en jättebra idé!” fortsatte han. “Jag har börjat skriva recensioner av folks musik på en sajt där man får 50 öre per recension. Om jag kan skriva några hundra recensioner per dag så kan jag ju leva på detta.” Det smärtade mig att han inte kommit längre i sina utvecklingsbanor. Jag suckade högt för mig själv. “Men snälla Hampus, hur många recensioner tror du att du kan skriva per timme? Hur länge kommer den här webbsidan att finnas?” “Jag skriver jättesnabbt! Jag har redan skrivit 50 recensioner. Det här är något jag kan göra, varför tror du inte på mig?” Det var lönlöst att diskutera med honom och jag gav upp att försöka förklara hur samhället funkar för hundrafemtioelfte gången i ordningen. Och han snackar om att få barn! Tydligen så kostar ett barn 1,4 mille fram till sin 18-årsdag. Det ska han tjäna ihop genom recensioner? Lycka till…

This entry was posted on Thursday, January 9th, 2014 at 3:37 pm and is filed under Killar. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses to “Arg som ett bi”

Ett 50 öres jobb :-)
Stor penis och liten hjärna sammanfattar jag Hampus med.

Haha bra beskrivning! (Tur att Adrian har stor penis OCH stor hjärna.)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>