En galen idé?

Posted by: Liv

January 6th, 2014 >> Uncategorized

Japp, här har det hänt lite crazy saker. (Förutom då att Adrian och jag kilar stadigt och att det ser ut som om jag kommer att få min högsta dröm uppfylld.)

För några månader sedan bestämde jag mig för att frysa mina ägg! Det är inget man bestämmer över en kafferast eftersom det är både jäkligt dyrt (minst 45.000) och jobbigt. Lägg sedan till att man kanske aldrig behöver använda dem så allt kan potentiellt vara i onödan. Men jag är en sådan där lirare som alltid oroar sig och alltid behöver en massa backup-planer. “Tänk om, och tänk om…” Adrian har stött mitt beslut ända sedan vi började prata om det. Det är en kontroversiell grej ändå, för när man fryser ner ägg så är man inte bunden till en viss partner (som man ju är när man fryser embryon). Så om man är lite ängslig av sig så skulle man kunna tänka tanken att “du vill hålla frågan öppen angående vem som ska bli pappa till din unge”. För varför inte försöka på naturlig väg först när man är i min ålder? Det är ju enligt läkarna inget fel på mig. Så där kan man hålla på. Men Adrian är väldigt van vid sådana här saker då han gått igenom flera provrörsbefruktningar.

Jag var bara tvungen att fråga honom hur det var när han var tvungen att gå in på kliniken och onanera (jätteomoget jag vet!). Han sa att det var himla pinsamt, att alla vet vad man gör där inne. Han kände sig som en tonåring på nytt. Sen tyckte han det här med porrtidningarna var bisarrt, för varför skulle man vilja fantisera om någon annan kvinna än den man älskar?

När man ska ta ut ägg måste man ta sprutor liknande dem man tar vid diabetes. Inte kul och jag blev en PMS-bitch av hormonerna. Men jag blev så jäkla kåt av dem! Wow, var kan man köpa mer liksom?? (Skojade bara, tio sprutor kostar typ 8000 spänn, världens dyraste afrodisiakum.) Då var ju inte Adrian där så jag kunde inte få utlopp för min kåthet heller. Kunde ibland inte sova på nätterna för att jag var så kåt. Vart liksom ägglossning in absurdum. :)

Jag har inte berättat för så många om äggfrysningen. Ville helt ärligt inte höra en massa åsikter eller kommentarer. Har en familjemedlem som är emot allt vad IVF och inseminationer m.m. heter eftersom befruktning enligt denna person måste ske på ett visst sätt för att vara okej.

Men för er kan jag ju berätta såklart! Om någon vill veta mer om denna kontroversiella procedur så kan ni fråga mig.

This entry was posted on Monday, January 6th, 2014 at 3:07 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses to “En galen idé?”

Okej.
Varför inte ett vanligt samlag då, när ni vill skaffa barn?

Tänkte inte skaffa barn riktigt än. Plus att man ju tänker att man kanske skulle vilja ha ett syskon till barnet i framtiden. Med äggfrysning kan man bli mamma vid 45 år (om man skulle vilja). Det är som att donera ägg till sig själv i framtiden.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>