Med rätt att knulla runt

Posted by: Liv

July 24th, 2013 >> Sex

Hej alla (sex)glada! Jag är tillbaka och återkommer snart med nya och (förhoppningsvis) spännande äventyr. Så länge skulle ni väl kunna berätta lite om vad ni gjort i sängen på sistone?

Häromdagen kom det en kommentar som jag tänkte kunde vara intressant för både mig själv och er läsare att reflektera över:

“… det är bra att du har kul 
Men en vänskaplig varning; jag tror att du mår dåligt inuti, människan är bra på förnekelse. Sex kan vara destruktivt när man inte tycker om sig själv. Jag tror att du en dag “kraschar” och kräks på den du varit.”

Förutom den uppenbara reaktionen att det kanske inte är så himla kul att höra att man kommer att kräkas på sig själv (*skratt!*) så undrar jag lite över varför det är så vanligt att tro att människor som knullar runt mycket “mår dåligt”? Detta minns jag att jag en och annan gång själv tänkt om andra i det förflutna. 

Enligt Christopher Ryan (doktor i psykologi och författare till boken Sex at Dawn) är människan en promiskuös art av däggdjur. Kanske är det svårt för många av oss att acceptera? Eller så har det i vårt moderna samhälle på sätt och vis blivit ganska onaturligt att ha många sexpartners, då vi ofta har känt vissa av dem en väldigt kort tid (nätdejting, one night stands etc.). I primitiva, polyamorösa samhällen kan det ju tydligen vara så att man haft en längre, djupare relation med dem man har sex med. 

Jag måste säga, även om det kanske gör att jag framstår som ännu konstigare, att jag inte alls äcklas av mig själv! Att ha sex och testa många partners, olika sätt att ha sex och möta många olika människor på ett sexuellt plan har länge stått på min bucket list. Jag minns för några år sen en tv-reklam (för typ pensionsförsäkring?) där man frågade gamlingar vad de ångrade mest i sitt liv. En tant sa: “Jag önskar att jag hoppat i säng med fler karlar!” och sen sa en gubbe: “Jag önskar att jag hoppat i säng med fler karlar!” Då tänkte jag att så där vill jag inte säga på ålderns höst! Till saken hör att jag förverkligat många andra coola planer och drömmar, sånt där som man ofta hör andra bara prata om. Men det är nog inte så relevant att ta upp i en sexblogg. ;)

Min poäng är hur som helst: Ska man inte kunna få vara en “slyna” bara för att man har lust med det? Måste det analyseras och anses vara ett tecken på något negativt som försiggår inom en? Jag tycker det känns förlegat! 

Sen har inte alla mina upplevelser varit lustfyllda och jättehejsan såklart. Men om man inte tar lite risker och spränger en och annan gräns så kan man väl heller inte upptäcka det där allra mest spännande heller? 

Vad tycker ni? 

Kram på er i solgasset! Och som Jonas Gardell en gång sa: “Låt inte folk sätta sig på er, men låt gärna folk sätta på er.” ;)  

This entry was posted on Wednesday, July 24th, 2013 at 1:15 pm and is filed under Sex. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
10 Responses to “Med rätt att knulla runt”

Klockrent, Liv och välkommen tillbaka, min sköna :-)
Det är bara att du står på dig och fortsätter samlaga runt med olika karlar.
Are you trying to seduce me, Mrs Alexandersson? :-)
Repliken är ur filmen Mrs Robinson (1967) med underbar musik av Simon&Garfunkel och med en alltför gammal Dustin Hoffman som spelar collegestudent.

Eller den nya filmen “Torka aldrig sperma utan handduk” med Hampus och Liv i en butik nära dig :-)

Hahaha Linus, du är bara för knäpp!

Det är min typ av humor, Liv A! :-)
Är man knäpp, kan man bli statsminister, se bara på den vi har nu, mannen utan hår :-)

jag tycker att speciellt tjejer bör få och uppmuntras ha så många sexuella partner och erfarenheter som hon vill ha, fritt, genom hela livet, oavsett vilken förhållandestatus hon råkar ha.

Om det är önskvärt så är det väldigt belevande, upphöjande, spännande, roligt, skönt, njutningsfullt, både för henne, som hennes partner.

Kunde inte hålla med mer! :)
Även om jag insett att det måste få komma lite gupp i vägen också för att man ska kunna hitta den där njutningen.

Hej Liv!

Har kikat in på din blogg från och till de senaste tre åren och beundrar verkligen dina kontakter och ditt sätt att beskriva dem. Hoppas att du ska intressera dig för min erfarenhet av sex och att må dåligt.

Jag har alltid haft en hög sexualdrift, velat experimentera och aldrig tyckt att ett aktivt sexliv med olika partners är något att skämmas över. Sedan blev jag våldtagen vilket rörde om min personlighet ganska rejält. Jag var dock fast besluten att inte låta det påverka min sexualitet, som jag alltid trivts med och verkligen varit lycklig över att jag har. Resultatet blev att jag hade sex så fort tillfälle gavs, det blev en slags mani.

Jag forcerade fram sex i situationer som inte var sexuella, med personer jag inte var attraherade av, började till och med fejka njutning vilket jag aldrig tidigare gjort och jag upprepade detta om och om igen. Samtidigt intalade jag mig själv att jag visst ville och hittade på ursäkter till min omgivning om varför jag hade legat med personerna i fråga. En dag orkade jag inte mer och jag kunde inte längre ha sex i mitt medvetande.

Efter en tid, kan också tilläggas att en viss tid sen våldtäkten som jag hade börjat bearbeta hade gått, kom min sexualitet tillbaka. Helt plötsligt blev jag den jag varit innan, där sex i alla dess former var en del av vardagen och gjorde mig lycklig.

Detta är ett exempel på att sex kan användas självdestruktivt av en bruten människa men att det är fel att automatiskt förknippa ett aktivt sexliv med psykisk olycka. Precis det du pratar om!

Tack för en bra blogg, du har gett mig mycket.

Fredofin: Tack för dina fina ord och stort tack också för att du delar med dig av din historia!
Jag är verkligen ledsen för din skull! Usch vilka fruktansvärda killar det finns (förhoppningsvis är de inte så många). Vad skönt att höra att du kom tillbaka på den sexuella banan igen. Jag hoppas du mår riktigt bra nu! Kanske kan din berättelse också hjälpa någon som läser detta?
Vad kul att höra att min blogg varit till glädje! Kram.

Amen! Det är så hemskt att man 2013 inte kan knulla många och ofta för LUSTENS skull, för att man är KÅT och för att det är KUL och SPÄNNANDE. Man måste alltid ha en tragisk bakgrund och ett svagt psyke för det är ju inte normalt att ligga med flera… I veckan har jag haft 3 nya sexpartners och jag mår bättre än innan, då jag hade varit utan sex i en hel månad :)

Kul blogg!

Tack för ditt inlägg i debatten, Unicorn! Och kör hårt med sexet!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>