Jag kan ha eller mista dig

Posted by: Liv

January 12th, 2013 >> Kärlek

Jag är fortfarande sur p.g.a. Robin. Att allt har varit på hans villkor. Att jag har låtit honom göra precis vad han ville med mig, inte krävt någon som helst respekt. Jag är väldigt tacksam för att jag trots allt gick på dejter, träffade Josef, för att jag hånglade med Richard en hel kväll. Men varför hade jag fått Robin att känna sig så bra som han beskrev? Det var han ju inte värd alls.

Jag formulerade ett sista mail som jag skulle skicka till honom. Där skrev jag att jag var besviken på att han inte hört av sig och att även vänskap kräver öppenhet och kommunikation vilket inte varit vår starka sida. Att jag ville ha ärlighet och att alla förhållanden, även vänförhållanden bör vara på båda de inblandades villkor. Jag avslutade med: “Adjö Robin, ha ett bra liv.”

Men sen på natten när jag hade svårt att somna så ändrade jag mig angående mailet (som jag alltså inte skickat iväg ännu). Jag tänkte: “Varför ska jag lägga en massa kort på bordet när han inte berättade någonting alls? Varför ska jag ge honom precis det han vill ha, dvs. erkänna att jag haft känslor för honom?” Så jag började fila på ett helt nytt mail. Sen tänkte jag också att varför ska det här vara helt bortkastat? Jag har inte lärt mig att stå upp för mig själv – ännu. Saker och ting har varit på hans villkor och det är ju inte första gången. Inte sista heller om jag inte ändrar på mig. Så jag började fundera på om jag skulle kunna träffa honom igen och ta tag i det där. Bestämma mig för att trotsa honom och använda honom som träning för att ta plats, en gång för alla. Jag skulle kunna utnyttja honom till det.

Så jag skickade i stället någonting i den här stilen (nedkortat här):

“Hej, kul att äntligen få höra ifrån dig! Jag antar att du träffat dina drömmars kvinna. Man får gratulera! Jag är glad för din skull! Såklart vi kan vara vänner. Vi har ju egentligen alltid varit vänner men vi kan vara vänner utan förmåner också om du vill, spela roll. I och för sig tycker jag det är lite konstigt att ignorera någon så länge som du gjorde, inte riktigt min bild av en vän. Men men. Jag kommer att vara rätt så upptagen framöver, men vi kan ju höras. Just ja, förresten, jag tycker det vore bra om du slutade kalla mig ’sötsnut’ och liknande grejer. Det blir lite konstigt om man kallar sina vänner sådant, eller vad säger du? Ha det! /Liv.”

Jag ville visa att han inte är så himla viktig för mig. Eftersom han inte klargjorde i sitt förra mail huruvida han ville fortsätta att ha sex eller inte så drog jag min egen slutsats (straffade hans feghet) och antog en “kan ha eller mista”-approach angående sexet. Det kanske sårar hans manlighet lite, tänkte jag, men det är bara rätt åt honom. Jag ville inte visa mig ledsen, det nöjet ska han inte få, att tro att tjejer blir ruggigt kära i honom och gråter över honom. Han kan ändå inte lära sig något av detta, han är för korkad (kom jag på efter mycket funderande). Slutligen, det är väl en oskriven liten regel att den som blivit dumpad får vara lite fräck och ställa krav. Därför bad jag honom om en liten, men kraftfull grej, nämligen att sluta kalla mig söta saker. Man får ju bestämma sig! Det var han som dumpade mig. Är vi bara vänner kan han inte fortsätta att vara gullig på det sättet, det är till att luras. Man får räkna med att den bortvalde slår tillbaka lite och man får ta det med ro. Och visst var det ett fräckt men om man tänker efter mycket mycket schysstare svar än han någonsin förtjänat?

Vad tror ni han svarade på detta? Jo: “Det är du som har hållit dig undan!”

Vilken bebis! Han tycker väl att han alltid har rätt, han är god och alla andra är onda. Suck! Orka hålla på. Han kanske tycker att det är läskigt att jag är så smart, hehe! Hade det varit gamla tider hade han kanske kunnat peka ut mig som häxa och fått mig bränd på bål.

This entry was posted on Saturday, January 12th, 2013 at 10:53 am and is filed under Kärlek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses to “Jag kan ha eller mista dig”

Tycker att du resonerar klokt och nu har du dessutom tagit initiativet att slå stopp i den relation du länge beskrivit som icke funktionell. Trots det kan väl ingen säga att du inte försökt få det att fungera. Du gör helt rätt – dags att ta nya steg i livet. Lycka till med det!

Stå på dig! Lycka till!

Du är vår sötsnut Liv, istället.

Tack och puss Linus!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>