Ett nödvändigt ont

Posted by: Liv

June 28th, 2012 >> Uncategorized

Nu har jag varit och träffat min barnmorska. Jag kände att jag behövde diskutera det här med preventivmedel nu. Seriöst.

Hon frågade först om jag ville testa mig eftersom jag hade en ny pojkvän (hehe, “pojkvän”, I wish!). Jag blev glad att hon frågade. Så in och kissa (inte alltid lätt!). Sen diskuterade vi det här med pessaret och hon sa att just den sortens pessar (Femcap cervixpessar) är inte utprovade individuellt utan det finns bara tre storlekar. Jag berättade att jag aldrig haft sådant uppblossande av svamp som när jag använde det och hon sa att allt som retar slemhinnan (dvs. allt som man stoppar upp) kan orsaka svamp. Alltså är det inte biverkningsfritt med pessar som det står på hemsidan för Femcap. Även pessargelen kunde irritera trodde hon och det tror jag med – trots att det står även där att det inte kan det. Detta känns ju inte som ett säkert preventivmedel för fem öre! Jag kan ju inte vara unik heller och flera gynekologer har undersökt mig och sagt att jag är normal där inne.

Vi diskuterade att gå tillbaka till p-ringen. Men när hon hörde att jag haft svamp och inte var riktigt bra ännu blev hon lite skeptisk. Så hon ville undersöka mig. Då såg hon rodnad och kornig flytning och sa att det nog var bäst om jag fick Diflucan (svampmedicin) utskrivet först. Vi skulle ses snart igen. Man kan tydligen påbörja p-ring mitt i en menscykel, bara det att man inte är skyddad den första veckan. Så nu vet ni det. ;)

Efter besöket kändes det väldigt bra. Visst, hennes röv är uppköpt av preventivmedeltillverkarna men jag köper ändå det hon sa. Pessar känns inte säkert, inte för mig i alla fall. Sedan när jag sa att Robin hade lite svårt för kondom så sa hon: “Jaha, erektionsproblem eller?” Det är bra med någon som hajar att det här med kondom inte är helt självklart för alla. Jag vågar inte uttala mig om saken eftersom jag inte vet hur det är att vara kille. Men jag har förstått att det inte alltid är helt lätt.

Jag masade mig iväg till Apoteket sen och hämtade ut Diflucan. Haha, så meningslöst, bara gå och köpa skiten, betala 50 spänn för en enda tablett och sen svälja den när man kommer hem. Men jag tyckte redan på kvällen att det kändes bättre. Håll tummarna för mig nu, så jag kan komma i form igen. :)

This entry was posted on Thursday, June 28th, 2012 at 2:12 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses to “Ett nödvändigt ont”

Vad testade du dig för hos barnmorskan?

Man testar väl sig för allt möjligt. Det är väl standard. Eller ja, sånt som går på urinprov då.

Okej.
Du skulle aldrig haft sex när du hade svampinfektion som nu.

Men det kan vara lite torrt och kliigt då och då ändå. Sjukt svårt att veta om man faktiskt har det. Man måste ta en odling för att veta.

Är ju inte säkert att svampen smittar heller, har för mig att det är rätt ovanligt.

För övrigt rekommenderar jag p-stav, sjukt bekvämt! Speciellt för mig som lätt glömmer att ta p-piller och helst vill undvika hormoner samt ha en regelbunden mens. Så naturligt som möjligt typ!

Kiws: Intressant. Men p-stav är väl hormoner?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>