Att söka

Posted by: Liv

June 4th, 2012 >> Killar, Kärlek

En lapp på kylskåpsdörren, under en magnet, bland hundra andra lappar. Det står: “Mannes uppgift är att vara en ledare. Om han misslyckats med denna uppgift har han svikit sin familj och också självaste Gud.” Det verkar lite dramatiskt det där med Gud och “svika” är ett starkt ord. Men jag hajar till när jag ser det, för budskapet liknar så mycket det mina dejtinggurus har predikat. Jag har tagit en titt i mitt hjärta och köpt påståendet, för min egen del i alla fall. Jag vill att min blivande man/pojkvän/partner ska vara en ledare. Annars är jag lost. För mig ligger själva manligheten i ett bra ledarskap (och nu pratar jag inte om att dejta chefen eller liknande ;) ). Jag behöver en stark man att luta mig mot, men det tog mig åratal att upptäcka det och ens erkänna det för mig själv. Alex är ingen sådan man. Han är en enstöring, ett enda stort frågetecken när det gäller det mesta.

När hans mormor kom på besök nämnde han mitt i en mening att han tidigare varit gift. (Det måste varit det som kom upp när jag researchade honom på nätet, den posten låg på något sätt kvar fortfarande.) Jag kunde inte låta bli att undra vem hon var. Det enda jag fick reda på var att hon var britt, såg alldaglig ut och jobbade med välgörenhet.

Alex är en sådan där människa som inte försöker. Rapa, fjärta, glömma gylfen, ställa plumpa frågor – sådant är han bäst på. Gnäll och suckar också. Han bryr sig inte ett schmack verkar det som. Till slut orkar inte jag heller anstränga mig.

Vackra ord från Hampus. “Du har gett mig en typ av kärlek som ingen annan ens har kommit i närheten av. Andra människor har sett detta och blivit inspirerade. Ingen känsla går upp mot det jag känner när jag är med dig. Du har vetat precis vad jag behöver och det har alltid räckt för mig. Jag saknar att klia dig i huvudet.”

Robin har också hört av sig. Fräck, käck och entusiastisk som alltid. Om jag kunde ta hans positiva driv och blanda det med Hampus’ varma, uppriktiga ömhet – då hade jag min drömkille right there.

Sakta men säkert börjar det gå upp för mig vad jag söker och varför. Hur det kan ta sådan tid att komma på, det är det enda mysteriet för mig.

Vet ni vad ni söker hos en partner? Eller funderar ni fortfarande?

This entry was posted on Monday, June 4th, 2012 at 5:43 pm and is filed under Killar, Kärlek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
10 Responses to “Att söka”

Det jag söker kan jag nog aldrig hitta, så jag avstår tvåsamheten ;)

Jag söker en ledare, precis som du. En dominant man som förstår att jag är kvinnan och han är mannen. Ibland skäms jag för att erkänna det, jag känner mig gammalmodig, men jag vill veta min plats i förhållandet och jag vill att mannen ska visa mig den platsen. Han ska vara min trygga punkt i livet som jag alltid kan komma till, samtidigt som jag vet att det är han som besätmmer och att alla beslut han tar är för det bästa. En man som fattar sämre beslut än jag själv gör skulle jag aldrig falla för. Jag vet att jag i och med detta sorterar bort 95% av den svenska manliga befolkningen, men hellre det än att förneka det man faktiskt vill ha och känner.

Ju fler relationer man har, desto mer lär man sig både om sig själv, om andra, och om vad som måste finnas eller inte får finnas för att ett förhållande ska funka. Bra på ett sätt, för då vet man mer vad man ska leta efter – men dåligt också, eftersom det blir svårare och svårare att hitta allt det man söker i en och samma person. Och det är ju inte jättemånga som tycker att det är okej att man blir ihop med en till bara för att de ska komplettera varandra… ;)

Det var mycket enklare när man var sjutton och nöjd bara hon ville vara naken med en…

C: Varför skulle du inte kunna hitta det? Vart går du när du letar efter en partner?

Emily: Jag tycker inte du ska känna dig gammalmodig, jag tror det är naturligt att känna så. Men att vi i Sverige fostras till att inte få tänka så. Vilket är dumt för ju snarare vi kommer på vad vi vill ha, desto bättre! Gör som jag kanske och sök dig till utländska män. ;)

Pulaski: Japp, svårare att hitta någon för att kraven blivit högre. Även svårare ju äldre man blir plus att ju äldre man blir desto färre är singlar. Frågan är hur många och hur stora krav man kan ha som är realistiskt?

Liv: Det är lite så jag känner också, att vi i Sverige inte får tycka så. Men jag äger ju min egen kropp och så länge det är ett eget val så borde det ju vara mer än okej. Det är ju det alla feminister vill, att kvinnan ska få göra egna val, men är valen vi gör “fel” så tji på oss.

Jag tänder tyvärr inte på män med utländsk utseende, annars tror jag att de mentalt skulle passa mig rätt bra. Men tyvärr händer det inget mellan benen när jag ser dem. Vill ha en riktig svensk viking ;)

Såhär inne på min andra riktigt seriösa relation får jag säg att jag är lite mer på det klara med vad jag söker och på mig själv. Mitt bästa tips, för framtiden; shit, för guds skull, gänga dig inte med någon som ibte är på samma våglängd när det gäller sexet och som du inte har detdär extra utbytet med, dendär kopplingen, som man bara har… Retar du dig på fjärtar, I promise you, He’s not the one…

Emily: Precis så är det! Feminism kan slå fel ibland. Det är så svårt det där men klart är att folk ju ska få göra och tänka som de vill angående vad som attraherar dem.
De utländska män jag träffar är västerlänningar och ser väl ut som vilka svenskar som helst men är ändå så annorlunda.

Henrik: Ja sexet är väldigt viktigt, men det kan ju också förändras.
Fjärtar, ja… Jag hade känt killen irl i några dagar och helt plötsligt släpper han av en och annan mök. Så gör man väl inte ens om man hatar någon? :)
Bra att du fattat mer av vad du söker!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>